Monday, 26 January 2015

random 26 jan



Assalammualaikum


kepada semua insan diluar sana

moga dalam keadaan sihat ceria bahagia dan dalam redha Allah sentiasa




Alhamdulillah

thesis telah berjaya disiapkan maka secara rasminya tamatlah semester 7.

final year yang sangatlah hampeh tak tahu nak cakap macam mana dengan tiada gap antara paper seriously membuat kepala aku panas.


subjek law, muamalat really kill me inside.


argh.


kalau lah last sem ni pointer kantoi, aku kena get ready untuk menangis. hahahahhahah

tapi memang tak usaha sangat pun.

bila masa pulak aku suka belajar sesuatu benda yang aku tak minat.


"refer to standard 2005 bla bla how bla bla"

"based on Act 1972 bla bla"


kriikkkkkk kriikkkkkkkkkk krikkkkkkkkkk

seriously masa final tu rasa macam diri ni lawyer yang dah boleh gubal undang undang pasal halal haram law and so on lah sebab semua tu buat jawapan sendiri. sebab nota banyak sangat lah aku terus angkat tangan tak baca haha!


bila ye mahu serius kalau belajar. hmm


haha lembab gila baru cerita pasal final yang sebulan hampirrrrrrrrr berlalu.


banyak sangat perkara yang dah berlaku. nak taip semua pun tak lalu.

malas sebenarnya.


next sem insyaallah cuma practical je selama 4 bulan. then habisssss study!

moga Allah permudahkan practical.

nanti lah dah masuk practical baru ceqqqq khabaq prac kat mana k



baru berapa minggu tak jumpa kengkawan especially dari fast track pilah yang sama sama survive kat shah alam dah rasa rindu gila gila.

jadi aku taip rindu aku kat sini.


duduklah rindu disini baik baik ya.


next.


masa banjir berlaku di pantai timur, pahang dan beberapa tempat tu, uitm batalkan misi kemanusiaan kepadang indonesia. sumbangan dinegara sendiri lebih membutuhkan keringat dan bantuan dari kami. disebabkan projek kemanusiaan kepadang dah lama kami rancang, siap tiket flight memang dah beli jadi kami teruskan jela misi. tiket rm250 dan hampir rm500 hanya untuk penginapan dan makan minum dan barang barang yang nak dibeli guna duit memasing sebab tak dapat support dari uitm.


redha je la kan. haha. sebab memang patut pun aku rela guna duit sendiri dan uitm support untuk warga banjir negara sendiri. jadi tak ada lah serba salah pergi padang indon bila guna duit sendiri.


preparation semua dah siap. bahagian yang aku diamanahkan untuk buat pun dah settle.


tetapi, aku terpaksa tarik diri a week before flight.

sebab nak kena uruskan trip ke jepun memang memerlukan usaha yang tinggi.

lagi lagi bila kau pegang jawatan pegang duit dan memerlukan usaha for sponsor if dah bank in pasal tax free dan sebagainya. memikirkan semua ni, aku tarik diri sebab tanggungjawab untuk trip ke jepun lebih besar.


tak lama lepas tu, air asia inbox.

after bulan februari, semua trip ke tokyo dibatalkan. air asia ada problem gitu haaa katanyalah.

either we refund the tickets or change route and depart in osaka.


osaka terlalu jauh dari tokyo.


lari bajet tu satu.

sangat jauh dari destinasi halal company, university, research centre, slaughter house and other places yang kami dah rancang.


kalau depart ke osaka memang lari jadual dan tempat tinggal dan segalanya lah.


bincang dengan lecturer.

dia suruh batalkan trip terus dan refund ticket. ada hikmah disebaliknya yang kita tak tahu.

ditambah dengan tragedi kapal terbang.



bila dah khabaq macam tu,

tipulah kalau tak sedih.



start 2015 ni uitm memang tak nak support apa apa projek ke oversea. tetapi sebab ada ketua projek kami yang really rajin gila semangat naik turun pejabat hep dan sebagainya, kami punya projek uitm bagi rm 6k. projek kami je yang dapat support.

ditambah dengan usaha minta sponsor sana sini, dan ada beberapa syarikat setuju sponsor dengan sponsor pack yang telah kami buat, berurusan dengan bendahari uitm lagi. tax free lagi dan sebagainya. dan juga surat sokongan dari dato khalid.


senang kata. kami tinggal cari beberapa lagi sponsor, claim duit dan yang lain kira aku kena settlekan lah nak dapatkan duit tu.


tapi dah kita rancang, perancangan Allah lebih hebat.


goodbye jepun.


sebab usaha dah gempak jadi lecturer ajak pi brunei atau singapura. dengan duit tiket jepun tu dah cukup nak sponsor makan minum dan halal trip kat sana. tp nak tunggu duit refund ni pun dah problem.



krikkk krikkk


lecturer siap sanggup bawak walaupun cuma 8 orang je kalau nak ikut.

aku ni pun dah macam tawar hati tak tahu nak pi ke tak sebab dah aim nak pergi jepun.


tapi memang betul la ada hikmah.


jadi jangan dipikirin sangat.


hidup aku ni dah macam apa yang dikejar tak dapat, digendong keciciran.


haaaaaa gitu bunyinyaaaaaaaaaaaaaaaaaa.




nak backpacking! tolong culik aku bawak pergi jauh jauh nak tengok duniaaaaaa haha!


kalau lah aku ni lelaki, dah lama aku travel jauh jauh sensorang. daaaaaaaadaaaaaaaa




rasa menyesal sikit tak ikut zura hiking ke KK hujung feb ni. zzzzzzz


apapuntakbole




ok. ni je cerita merepek yang aku simpulkan apa yg berlaku sem lepas. hahahahahahahahah


yang lain biarlah tersemat di pikiran dan hati dan diari aku 2015.

(baru tulis 2 muka surat kot)


oh ye. liverpool fc and mufc selamat bergembiralah sana lepas chelsea and manchester city da kena kick out!

ramai sangat nganjingnya ditwitterrrrr.

takpe. FA je pun.


ini entry untuk diri sendiri.

untuk kamu kamu kamu, nanti kita upload kat entry yg lain k.


selamat malam.


hiduplah baik baik ya.












2015


lelaki masih lagi memilih teman hidup based on rupa? flawless? good looking?


tak kahwin la nampaknya aku.



😩😩😩😩


khabaq mai bila rupa tak termasuk dalam senarai k.

kalau tak, aku rasanya nak kahwin dengan lelaki indon belakang rumah ni. aliiim pun alimm.


*gelak pecah perut*

No comments:

pisang lambat berbuah

There was an error in this gadget

Follow by Email