Thursday, 13 November 2014

pura kura pura

assalammualaikum.

disebabkan ini update takde langkah dari semalam, aku akan cerita kisah pendek sahaja.

mengenai aku.

mengantuk pulak tetibe. rasa nak tidur dan biarkan blog ini kembali kosong.

tapi aku teruskan usaha menaip kerana perasaan pada hari ini lain dengan keesokan hari.

cuma nak khabaq.

aku kadang kadang rasa serba salah.
aku ni suka mengajak.


mengajak orang kesana kemari.

contoh ajak makan luar, ajak main pingpong, ajak lepak dataran, ajak tengok teater n sebagainya.

dan aku akan tanya dulu,

"bole tak kau join?"

"kalau busy ada test esainment quiz khabaq mai awai kat ceqqq. nnt ceqq cari org lain ganti tempat hang"

"kau betul free ni?"

dan sebagainya. once dia dah setuju hingga ke hari dan saat kau keluar.

tiba tiba dia cakap,

"aku ada test esok"

"aku ada lab report tak siap lagi"

dan sebagainya yang mana ayatnya seolah olah mahu dia diusir dari situ.

yg membuat aku rasa serba salah. masa ajak cakap lain bila jumpa cakap lain.

lepas tu sepanjang show or masa dia buat muka macam tak hepi. bukak enset seolah olah mngejar masa macam nak cakap cepatlah habis.

tahu tak, sebagai orang dewasa, aku terkilan.

its better if u said

"esok ada test. sorri tau. aku dapat teman sekejap je"

"esok ada test la sebenarnya. sorri tak jadi ikut"

atau

"esok aku ada test sebenarnya. tapi takpelah. aku pn nak enjoy"

"esok aku ada test. tapi lantaklah. aku bukannya stadi sangat pun"


or apa apalah.

lebih baik kau berterus terang daripada kau act cool but at the same time you show some unsatisfied feeling.


bagi aku, ok je kalau tak jadi. aku boleh cari orang lain. kalau boleh katakan boleh. kalau tak boleh katakan tak boleh.

daripada kau berpura pura cakap boleh konon nak jaga hati kawan tapi pada waktu yang sama kau buat suasana spoil dgn mood kau yang tak hepi.

alang alang bpura pura, baik kau bpura pura hepi.

aku pun kadang kadang ikut kawan sebab kesian takde sape nak teman tapi jgn rosakkan suasana. kesian kawan kau. ikut suasana. tak suka jgn ditunjuk. hepi sama hepi.



ok bai.







No comments:

pisang lambat berbuah

There was an error in this gadget

Follow by Email