Monday, 27 October 2014

Angan angan yang hanya menjadi angan angan

Assalammualaikum


Nama saya laila s!

hehe. bertahun sudah tidak berjumpa. akhirnya terdetik hati nak taip sebentar kisah pendek yang betul betul tak panjang.

kerana masa sangat mencemburui, ditambah dengan komitmen ceqq sebagai final year student yang sibuk uruskan itu ini ditambah dengan ulang alik dari rumah dan kampung halaman ke uitm shah alam, ceqq betui betui tiada masa.

hanya hidup dgn fb wassap n twitter sebab online pakai henset haha!

cerita pendek yang ingin aku ceritakan (bukan ceqq lagi dah),
adalah mengenai angan angan yang pernah aku angan angankan suatu masa dahulu yang kini aku pasti ia akan berlalu dan hanya menjadi angan angan dan bukan kenyataan.

dulu masa form 4 ke form 5, aku tak ingat. dok sembang pasal jodoh dengan mak.
dia sibuk dok suruh aku kahwin masa 22 tahun. tapi aku bantah. at least 23 tahun.

zaman sekolah menengah, noob banyak. rasa 22 or 23 tu dah matured.

sekarang aku berumur 22 tahun.
dan bila fikir zaman sekolah menengah tu macam baru berlalu semalam.

rasa macam tak patut sangat nak kahwin 22 tahun kahkah! perangai dan sebagainya macam takde beza dari sekolah rendah. cuma masa sekolah rendah aku pandai masak nasi dan air dan lauk sardin je (PBSM mesti pandai masak sardin).

sekarang dah pandai masak. kahkah. *diam*

then, masa aku mula mula masuk uitm shah alam 2 tahun lebih yang lepas, aku angankan bahawa apabila aku grad, aku nak pakai selimpang pink bersama baju konvo.

tapi bukan selimpang tu yang aku nak highlight.

aku angankan aku pakai baju konvo + selimpang + tunang aku kat sebelah. ambil gambar sama sama. dengan family aku sekali.

aku insyaAllah bakal konvo november tahun depan (kalau FYP lepas. harap harap lulus)....
dan masih single and forever alone.

dan aku sekarang macam takde keinginan nak cari orang yang sesuai, sebab aku rasa tak matured lagi. dan mungkin sebab aku terlalu bahagia dengan kawan dan family. dan mungkin sebab aku tak pernah jumpa orang yang sesuai.

oh ye. aku tak pernah mencari pun.

bengong.

tu la. fahrin ahmad yang aku dok suka sampai sekarang. tak pandang laki lain. ok. my bad.





ditambah pula belajar di fsg yg majoriti perempuan.

dan sekarang aku pasti, angan angan aku akan berlalu sebagai angan angan.

tak payah nak ambil gambar dengan tunang segala bagai la. adoi.



bukan senang nak mencari sebenarnya.


orang kata kalau dah tiba masa, jodoh tu ketemu juga.
tapi itu kalau kita betul  betul usaha mencari dan tekad mencari.

masalahnya, aku tak nak mencari. dan aku tak sampai seru lagi nak mencari.
cuma, aku nak ambil gambar. tu je.



aku tahu kebengongan tahap maxima. tapi, tu la angan angan aku yang pernah aku angankan.



sekarang aku nak tukar angan angan tu.


1- aku nak konvo bersama selimpang pink, duduk sebelah sahol dan ambil gambar.
2- konvo aku wajib seluruh family aku datang sebab aku tahu abang dan adik laki aku sibuk kerja. jadi, aku nak semua datang waktu tu dan ambil gambar bersama. hehe :D


sekarang.

aku harap angan terbaru aku menjadi kenyataan.


babai.

entri yang singkat sebab kesuntukn masa.

jumpa lagi bila aku dah habis buat FYP. dah bentang FYP. dah hantar thesis yang lengkap. dah habis final exam.


jumpa masa tu insyaallah. :)






aku tak sangka dulu aku berangan tahap tak boleh bla.
rasa nak tampor diri sendiri je.


pisang lambat berbuah

There was an error in this gadget

Follow by Email