Saturday, 4 May 2013

selamat hari ulangtahun kelahiran 21.

assalammualaikum.

macam mana ni.

besday kawan saya 3 mei la . 3 / 5 / 1992.

hari tu stay up malam update blog sbb nak wish tapi tak tahan kepenatan bermain pingpong lantas tertidur.

hari ni 5 mei.

saya dah terlepas nak wish kat dia.

nanti kalau wish sekarang macam dah terlambat. :(

dia sedar tak ?

tak pelah. wish dekat blog jela. dia pun bukannya baca pun. ha ha ha.

Kawan saya tu sekarang tengah exam. Harap semua dapat doakan dia dan kawan kawannya yang lain agar dipermudahkan menjawab soalan.

Moga umur 21 membawa hidupnya kepada sinar kehidupan yang bahagia. lebih bahagia. dan extra bahagia. Moga Allah melindungimu selalu. :)

im being irresponsible. yeah.

kawan saya ni budak yang sangat baik. jika diletak sebelah saya, umpama ermmm ermmm

mungkin umpama pokok kertas dan pokok bunga raya sebab beza tinggi tak de lah ketara ( HA HA ).
tapi dia umpama bunga yang mekar. Saya bunga yang tidak lawa.

apa apa pun, saya berharap hubungan persahabatan ini kekal selamanya. Dalam doa sepanjang masa.
itu yang penting.


wahai kawan saya ,




When u feel burden , 



EVEN, 





WHAT i hope is only you can find your happiness one day .



sorry for being such a bad friend. Hope you will forgive for all my wrongdoings before. 

HAPPY 21.

May Allah ease your way.

keep smile and take care.


Thursday, 2 May 2013

Random.

Assalammualaikum.

hei semua. apa khabar ? yeah. ini musim demam.

Randomly nak cakap . Share what happens lately.

what happens ? im growing. becomes taller and bigger ? HAHA. kidding !

sekarang aku dah pindah rumah sewa. saja ubah angin. duduk di kawasan terpencil dalam area shah alam. lari dari kesesakan ibu kota. Menghirup udara segar dan mencari erti kehidupan yang baru.

Im a big shock.
Semua test 1 yang lecturer bagi semua ke laut. soalan pelik ! baca notes and buat past year pun tak membantu. well. people said " belajar bukan untuk jawab periksa saja ". But this exam la yang tentukan tahap mana otak aku ni dah pickup apa yang lecturer bagi dalam kelas. Ceh. dah kerja tidur dalam kelas je. ehem !

Tapi kalau kita tak merasa kesusahan, sampai bila kita nak buat usaha yang lebih sikit ? Tiada siapa yang berada di puncak kejayaan denagn bersenang lenang. Thus, islam ada untuk kita selalu tarbiyah and motivate diri ni agar jadi kuat dan betulkan niat belajar :)

For Allah.
Deen islam.
Family .
Self.
Future.


sekarang tengah musim PRU 13. ada yang taksub. ada yang biasa biasa. ada yang tak ambil kisah.

dan aku pun bukannya kisah sangat pasal orang orang ni. kah kah ! sape cakap aku tak kisah. kadang kadang sampai tahap annoying. rasa macam nak angkat TV campak dan tumbuk tumbuk TV tu. yeah. saluran media tidak memaparkan apa yang perlu supaya rakyat malaysia dapat buat pertimbangan. hanya tahu memburukkan pihak yang lain. BUkankah sekarang masanya untuk anda bangkit dan pertahankan apa yang anda perjuangkan ? rakyat malaysia dah pandai berfikir. banyak lagi kemudahan dan saluran media yang diorang boleh dapat. 

Kadang kadang aku tanya kat diri. 

" mereka ni teringin jadi pemimpin kerana apa ? "

betul ke hendak memperjuangkan hak rakyat ?

apa apaun, aku bahagia dengan negeri selangor sekarang. banyak perubahan. dari konsert artis berlambak bertukar menjadi ceramah disana sini.

Jika diberi dua pilihan sahaja . 

" Antara Agama dan Bangsa . Mana yang akan dipilih ? "

Agama.

apa apa pun, aku takboleh mengundi lagi. ha ha ha :D


sukol akan berlangsung tak lama lagi.

HA? aku tak tahu nak masuk ke tak. kah kah. bila ingat dapat baju free, terus bagi nama. But frankly speaking, mcm kalah je tournament tu since NR pompan mcm tak de sape pun nak main. aku pun bukanlah hebat sangat. memang tak hebat pun. aku hebat dalam bermain main adalahhhh : p

main-main. bila aku nak jadi serius? its hard.



baca novel Hlovate. Novel dia santai. islamik. Then try for the changes. change to the good one.


dan akhir sekali.ini dia lagu maher zain yang terbaru. 



How beautiful, is this worldly life
But not a soul shall remain
We've all come into this world
Only to leave it one day
I can see that everything around me
Rises then fades away
Life is just a passing moment
Nothing is meant to stay, oh

This worldly life has an end
And it's then real life begins
A world where we will live forever
This beautiful worldly life has an end
It's just a bridge that must be crossed
To a life that will go on forever

So many years, quickly slipping by
Like the Sleepers of the Cave
Wake up and make a choice
Before we end up in our graves
O God! You didn't put me here in vain
I know I'll be held accountable for what I do
This life is just a journey
And it's taking me back to You

This worldly life has an end
And it's then real life begins
A world where we will live forever
This beautiful worldly life has an end
It's just a bridge that must be crossed
To a life that will go on forever

So many get caught in this beautiful web
Its gardens become an infatuation
But surely they'll understand at the final stop
That its gardens are meant for cultivation, oh

This worldly life has an end
And it's then real life begins
A world where we will live forever
This beautiful worldly life has an end
It's just a bridge that must be crossed
To a life that will go on forever

Hidup ini ada tujuan.

Hidup bukan berakhir di dunia sahaja.

Count our blessings. is it enough for today ? how about the past ?

Hidup bukan untuk disia siakan. selagi ada masa untuk berubah, berubah.

Berubah itu payah. nak dapatkan ganjaran nikmat dan bahagia yang tidak ternilai harganya.

Berubah itu payah. andai tiada usaha, tawakal dan doa.

Berubah itu payah. Jika berubah bukan kerana Allah.

Berubah itu senang, andai Allah dah tetapkan hati kita untuk berada di jalan yang benar.

Berubah itu senang . andai ada kawan dan orang sekeliling untuk membantu.

Tidak salah untuk berubah. andai berubah mencari jalan Allah.

Tidak salah jika pernah berbuat kesalahan dan berada pada jalan yang bengkang bengkok sebelum ini. Tetapi salah andai tidak menyedari kesalahan dan terus melakukannya. Sedangkan dalam Islam ada perkataan
"TAUBAT".

kadang kadang mereka yang pernah hidup bergelumang dosa, lebih mengerti dan menghayati hidup selepas mendapat Hidayah dari Allah.

How about us?




thats randomly nak taip.

tak boleh bau minyak atar. tak tahu kenapa jantung akan berdegup kencang. harrr harrr hahahaha





pisang lambat berbuah

There was an error in this gadget

Follow by Email