Friday, 21 December 2012

sem 3.

ASSALAMMUALAIKUM.

hari ini hari sabtu . siang tadi hari jumaat . so , how's your day ?

Jumaat semalam berakhirlah kelas aku pada sem ini. walaubgaimanapun , next week aku ada dua lagi test . 1, home test , dan satu lagi just datang je jumpa lecturer untuk terus buat test.

Sem ini , alhamdulillah . Terlalu banyak perkara yang dilalui .SYUKUR Ya Allah .

sem ini aku terasa feeling belajar . feeling bergunanya ilmu yang aku dapat dalam kelas. feeling faham perkara yang lecturer ajar untuk aplikasi afterwards.

Bukan macam sebelum ini, belajar pun feeling tak ada, masuk ke tak masuk, redah aja. asalkan dapat good result . ye dak ?

Something happen actually membuatkan aku sebenarnya terasa nak belajar . belajar untuk merasakan perasaan belajar . Belajar ilmu sains atau ilmu apa apa semuanya perlukan rasa . dan rasa itu mampu hadir kalau kita mulakan dengan niat . :)

belajar - for Allah . for your deen , islam. for family , for yourself.

kita manusia , terlalu banyak tanggungjawab sebenarnya untuk dipikul dalam sedar tak sedar .

Kadang kadang kita terlalu banyak berfikir tentang masa depan. Berfikir tentang masa depan tanpa mengambil apa apa tindakan. So, act.

hari ini menentukan hari esok.

dan sebaik baiknya , hari ini adalah lebih baik dari semalam . :)

belajar belajar belajar adalah tanggungjawab utama kita sekarang. belajar pun jihad jugak dak ? tapi macam mana nak bawa belajar ni selari dengan jihad ? Buat untuk Allah dan islam ! HEHE. aku punnnn kadang kadang jugak terlupaaaaaaaa . Bila tension , ingat lah perkara ini . Kita belajar untuk Allah , InsyaAllah Allah akan tolong kita. Mohon semoga dipermudahkan segala urusan :)

Ni dah nak start study week . 3 januari 2013 stat exam. 21 hb januari 2013 habis exam.

SEMOGA ALLAH PERMUDAHKAN URUSAN KAMI .

Allahumma yassir wala tuassir.

Semoga Ilmu yang kami pelajari ini mendapat berkat dan Redha dari - MU.

ALHAMDULILLAH . next sem akhirnya masuk semester 4 ! dah ada no 4. sebelum ni dokkk  pakat sem 1 , 2 , 3 je. diploma 1, 2,3 then bla pi fast trek . fast trek part 2 n 3. next sem 4 ! Alhamdulillah . baru rasa macam dah besauuu sikit . umuq pun 20 tahun naaaa. Alhamdulillah Allah masih beri nyawa, peluang untuk memperbaiki diri.



uhuuuu sem ini aku masuk acara SAF je. sem last at least banyak jugak event uitm ni aku join. tapi tak pe lah. oh . dalam Uitm ni ada kelab PMH . sangat aktif . bagi sesiapa yang nak masuk UiTM shah alam ni, bersyukur lah. ada banyak program. terpulang nak sertai atau tak. aku pun jarang je join. hehe

maklumlah , dah tetiap minggu balik rumah. jadi lebih kepada aktiviti di masjid meru yang disertai berbanding aktiviti dimasjid mizan :)

so , here ! saya nak ajak . meh meh datang sempena tahun baru !
LOKASI : masjid as-syariff , meru klang.



mari penuhi masjid diambang tahun baru. :)))))

kita laungkan ALLAHUAKBAR ALLAH maha besar :)

hehe. nak study week ni. aku tak dapat bayangkan macam mana aku nak study ctu 553. macam sejarahhh ha.

ok lah. 

seorang gadis universiti dok minat kat sorang laki ni. tapi dia dan laki ni tak kenal pun . cuma pompan ni perasan lelaki ni suka datang pi masjid , dok main sukan kebetulan dia ternampak. tetibe dapat tahu lelaki tu last sem di universiti tu . tak ke sadis ?

ok. bai assalammualaikum. WISH LUCK kepada semua student universiti yang nak hadapi final juga terutamanya student UiTM ! : D



No comments:

pisang lambat berbuah

There was an error in this gadget

Follow by Email