Monday, 2 January 2012

kesibukan menutup rasa rinduku.

assalamualaikum.

setelah hampir 2 bulan aku tak study sementara menunggu kemasukan ke UiTM shah alam, rasa rinduuu untuk belajar sudah mula menyelubungi diri.. (hik hik hik)

Rindu untuk buat semua kerja yang perlu dilakukan sebagai seorang pelajar. yeah. its fun to be a student. assignments, homeworks, tests, exams, lab reports ( ? ) menyusahkan? tak! sebab bila kita da habiskan smua tugasan yang diberikan, akan wujud satu feeling enjoy! ( lega) dan membuat kita hepi. life sebagai student kalau tak ade kerja, adalah kosong.

tapi moment paling best sebagai pelajar adalah moment dengan kawan kawan! yang akan kita lebih rindu dan ingat suasana dengan teman sekampus!

perasaan rindu itu menyeksa jiwa. ( ayat sarkastik)

kalau dahulu menyibukkan diri di universiti untuk menutup rasa rindu terhadap zaman sekolah menengah. kini sibukkan diri bekerja untuk menutup rasa rindu dengan suasana di U.

kehidupan ini ada yang datang dan ada yang pergi. move on.

hakikatnya, walaupun kita bertemu dengan rakan baru, suasana baru. . yang lama tidak akan dilupakan.

kawan yang lebih lama adalah emas. dan kawan yang baru adalah perak. semakin lama kita berkawan, semakin berhargalah erti sebuah persahabatan itu. :)

inilah kehidupan.

bekerja di petronas selama 9 jam, membuat kehidupan aku menjadi sibuk dan tidak begitu mempunyai masa untuk lebih berangan angan. haha. stress ketika bekerja adalah lumrah. tapi semua tu dapat diatasi bila ada kawan sekerja yg bole hepi kan kita.

aku rasa bila aku da berhenti kerja nanti, aku akan merindui pulak tempat kerja aku tu. haha

p/S: tak sabar nak datang pilah 20 hb januari ni :) nak jumpa kekasih hati (boooooooooo) *perasan jap* 


2 comments:

Wira Azhar said...

Suka ayat ini
Kawan lama adalah emas
kawan baru masih perak
(^-^)

Dayana Amalina (Along) said...

betol tu Wira Azhar n for kak lela cewah nak dtg pilah n nak tgk ckit dah krus ke????ahak3

pisang lambat berbuah

There was an error in this gadget

Follow by Email