Friday, 19 August 2011

hati menaip.

assalammualaikum.

raya da dekat. tapi hati aku tak rasa pape. mati sudahkah hati aku?

finaL examm pon dah dekat. cuakk gegiler cuak. On going assesment tak berapa nak ok. Aku cuba pujuk hati. Aku tahu, Allah tak bagi kejayaan n kesenangan dengan mudah. DIA pasti nk tgok hamba-hambaNYA sentiasa ingat dan rajin berusaha. InsyaALLAH. aku akan cuba menjadi antara mhamba yang tak kenal erti putus asa ditengah jalan selagi KAU masih mengurniakan nyawa dan jantung ini untuk terus berdegup.

Lpas habis final, maka habislah semester 3  aku di alam diploma. Fikiran tak kusut. Tapi sedikit keliru. FAST TRACK? yeah. itulah keputusan aku ( bsama beberapa rakan ) jikalau kami berjaya mendapat pointer cgpa yang bagus. kami akan terus terbang dari kuala pilah ----> uitm shah alam. Terlalu banyak yang telah aku lalui walaupun hanya setahun setengah berada di pilah. Mungkin hati aku berat sebab nak tinggalkan kengkawan kat sini. lagi lagi kawan kawan dari kelab kelab yang aku sertai. Ping pong, rekreasi n kelab pencinta alam sekitar.

Life kat negeri sembilan ni mengajar aku erti hidup.

 hidup sebenar yang bakal aku lalui apabila sudah dewasa *ayat orang matured* HAHA.

Dari segi pengurusan masa study dan pengurusan kelab kelab.
percayalah. terlalu seronok untuk menyibukkan diri dengan pelbagai aktiviti. It's really fun. tak macam life aku dulu, study study n study. eh? tolong la percaya.muahaha.
sekarang? aku rasa macam aku da menginjak ke alam remaja yang sebenar. eh, macam menginjak ke alam dewasa je. weLL, aku kan matured. *sila jangan muntah k*


fine fine. da muntah. gi maen jejauhh

ok. da terbabas menaip.

*kembali yang asal*

dulu masa mula mula aku apply UPU, aku minta semua uitm. 4 tangga teratas. pilihan ke 5, adalah usim. kompem kompem la dapat choice pilihan tertinggi kan. alhamdulillah dpt uitm. since masa tu aku tau kos belajar murah kebabeng. matrix? aku tolak ke tepi. well, sebab aku bajet dan da terbayang bayang aku pergi kuliah naik moto dari rumah. Best n syokkkkk. sebab tu pilih uitm. ( bajet dapat uitm puncak alammmm atau shah alam). sekali tercampak di ceruk hutan umpama perkampungan orang asli.

tapi aku tau. Allah pilih apa yang terbaik untuk kita. dan sekarang memang aku bersyukur sesangat apa yang aku sedang lalui. hemo hemo. sayangnya Allah kat aku.


dan untuk Fast Track, aku bercadang nak amek sebab dekat dengan rumah. bile dekat dengan rumah, bole selalu balik rumah. bila selalu bole balik rumah, bole la jumpa dan jaga mak kat rumah. *rasanya, macam mak je yang jaga aku walaupun aku da besauuuu* huehuehue. cuma, bole kurangkan probabiliti kerisauan mak aku. asal aku nak balik je, risau. " hati hati kak. balik sensorang tu. mak tak percaya langsung ". oh agak tsentapp.

mak, walaupun lela ni kaki jalan, tp tak pena melencong. ok?
tapi tak pe. lela tau sebab mak sayang sangat kat lela yang terlalu comeLLL ni. -______- haha.


mak, ayah. sayang sesangat. lela slalu baca cerita yang ada anaknya tu, bila berjaya slaluuu lupa mak bapak. berlagak tak tentu arahh. mak ayah jangan risau. InsyaALLAH, i'm yours forever. *ayat poyo* wahai suami ku maher zain, jangan anda plak yg tsentapp lepas ni :) muahaha

Ya ALLah. thanx for letting me be a daughter for them. thanx for giving them as parents. Alhamdulillah.

ooo. abang? adik? adik? 3 hero malaya tu sentiasa menjadi pakweku bila bila. -maher zain, jgn risauu. status anda sebagai suami saya tak kan tgugat k-


awak jangan risau k. saya pandai bwk diri.


sayang keluarga saya. sayang kekawan saya. sayang semuanya.

errrr. gila ke hape aku taip mcm ni? oo. mood nak raya tetibe muncuL ke? oh tidak . tu semua sebab mata tetibe ngantuk. memangla aDA kaitan (gak).


p/s : 27 hb ogos ni nak jumpa kawan kawan lama. iftar sesama kat KBU rumah sewa shahed. muahaha. rumah sewa? eh, kolej dia la. nanti masak sesama k. aku akan prepare cili kcik dr rumah. hahaah







2 comments:

aween said...

camnh la bila hati lela sdah mula menaip!!

Lela S said...

huahuahuahua :)

pisang lambat berbuah

There was an error in this gadget

Follow by Email