Wednesday, 31 August 2011

story raya ade unsur cinta.

ramai aku baca status, 'tak rasa raya pun. tak de semangat raya, makin lama raya makin boring, bla bla bla.. '
tapi bagi aku, raya BEST weh. 
kadang kadang ada yang bg alasan, raya syaitan tlepas.

tapi, kalau tak ade raya, xde nya kita kita semua ni akan berkunjung ke rumah sedara mara. lagi lagi mak cik mk cik nenek nenek sedara yang jauh jauh tu. huahua.
nasib baik semua sedara aku dok dalam selangor. jimat duet minyakkkkk.hak hak.

ooo. disebabkan aku xde kampung. (ayah n mak dok satu kampung satu pekan) jadi, aku bebas untuk dtg rumah atuk aku naik beskal or moto.



raya ptama lpas zuhur aku g uma atok. sebab? sebab nak tgok atok. lain? sebab biasanya raya ptama memang family aku akan jaga rumah tu dan layan tetamu yang datang. umpama aku adalah tuan rumah. heeee :) kalau bole, nak je aku datang uma atok aku pakai t-shirt je. yela. aku bkn g beraya ponnn. dan best kalau mak aku bg bawak naik moto sebab bole aku patah balik rumah n g jenjalan kalau da penat layan tetamu. tp aku tak buat semua tu. see. aku kan baik + sopan + ayu.  hak hak

wira n lailiza dtg uma atokk aku. sebenarnya, bole je korang nk dtg rumah. hehe. tp, kitorang tak isi lagi balang kuih raya. tu ajak dtg uma atok tros. :)

thannnxxxx bagi err err. . nasihat in love eww eww. haha. thanxxxx gak dengar lela bercerita. rasa terharu. huahua. *rasa dihargai. fuyyyo


ok. lepas ni rasanya nak buat entri pasal kisah cinta plak. huek huek. rasa mcm da matang n dewasa plak nk buat stori pasal tuh.

raya kedua? dr pagi sampai malam aku beraya. perut aku pn fuLLLLL. err. maybe another words what they have said? LOADED? yeah. tu diaaaaa
aku sangat sangat gembira bila dtg rumah org, org ckp aku ni tingkatan bape. ewww. rasa muda weh. walaupun aku tau aku da tua. nk masuk lingkungan 20-an.
paling gembira bila aku dapat duet raya, tapi adek aku F5 tak dpt. padan muka. tahun lepas ejek aku sebab aku slalu tlepas dpt duet raya. kali ni giliran dia plak tak dpt duet raya sebab org ingat dia da besarrrrr. hahahah. *tp dlm hati kakak ni, rasa kesian gak kat kau wahai capik adikku.

eh eh. tapi aku tak de la batak sgt nak duet raya. *setelah kne brain wash ngan mak*. raya ni niat nak ziarah. kalau kita tak ziarah, nanti bila kita da tua . . tak de sape nak lawat kita. ohhh tragisss.

aku kagummmm tengok orang orang tua. bila aku tanya (mak aku yang tanya) ape petua sihat selalu n tak cepat sakit (sebab mostly umo diorang 60 + . . 70+ . . 90+). dorang cakap : doa. ( something related with islam ), tak minum air batu *TERASA* , tak makan kfc, tak makan Mc D, bla bla bla bla.


bila aku dgar, errrr.. aku FAIL. semua tu aku baham kottttttt.

OO. balik raya ni, aku ade byk gilerrrr test. homework pn byk gak. tp semua tu aku da nyorokkan dlm almari. jumaat mlm t baru bukak balik. kalau tak, hati aku mcm rasa cuak tgok buku buku tu. yela. tengok buku, tp xde mood nak study. baik aku simpan. Tp aku tau, bila kau bukak nanti, mesti aku rasa menyesal apesal tak study awal awal. walaupun aku tau aku akan menyesal, tapi. . .entahla. buat ape raya nak study? 

*oh, aku tau aku ni org kampung yang bfikiran err. entah la. tapi kalau kt kampung, kau tak nak raya rumah jiran jiran sebab nak study or sebab nak exammm, atau pun tetamu datang kau tak layan sebab nak buka  buku... huh memang kauuu akan kne attack dgn mulut makcik2 kampung.

gambar raya? ooo. aku nak letak ke? hue hue hue.

aku cuma ade mood nak taip blog ni je. k bai.

salam lebaran dr saya yg comeLLL. *jangan muntah k*


p/s: mak aku risau bila fikir nnt kalau dia da tua. sape nak jaga dia. nnt kitorg semua da kawen xde sape nk tgok dia. BAIK MAK. lela phm. mak nk kitorang cri calon mnantu untuk mak org yg dekat dekat je kan? aiyyyoooooo. semua serah kt ALLah . DIA lg maha mgetahui. tp mak, kitorg adik beradik sayang mak n ayah k. emo betul bila parents semakin mningkat usia. haha


Friday, 19 August 2011

hati menaip.

assalammualaikum.

raya da dekat. tapi hati aku tak rasa pape. mati sudahkah hati aku?

finaL examm pon dah dekat. cuakk gegiler cuak. On going assesment tak berapa nak ok. Aku cuba pujuk hati. Aku tahu, Allah tak bagi kejayaan n kesenangan dengan mudah. DIA pasti nk tgok hamba-hambaNYA sentiasa ingat dan rajin berusaha. InsyaALLAH. aku akan cuba menjadi antara mhamba yang tak kenal erti putus asa ditengah jalan selagi KAU masih mengurniakan nyawa dan jantung ini untuk terus berdegup.

Lpas habis final, maka habislah semester 3  aku di alam diploma. Fikiran tak kusut. Tapi sedikit keliru. FAST TRACK? yeah. itulah keputusan aku ( bsama beberapa rakan ) jikalau kami berjaya mendapat pointer cgpa yang bagus. kami akan terus terbang dari kuala pilah ----> uitm shah alam. Terlalu banyak yang telah aku lalui walaupun hanya setahun setengah berada di pilah. Mungkin hati aku berat sebab nak tinggalkan kengkawan kat sini. lagi lagi kawan kawan dari kelab kelab yang aku sertai. Ping pong, rekreasi n kelab pencinta alam sekitar.

Life kat negeri sembilan ni mengajar aku erti hidup.

 hidup sebenar yang bakal aku lalui apabila sudah dewasa *ayat orang matured* HAHA.

Dari segi pengurusan masa study dan pengurusan kelab kelab.
percayalah. terlalu seronok untuk menyibukkan diri dengan pelbagai aktiviti. It's really fun. tak macam life aku dulu, study study n study. eh? tolong la percaya.muahaha.
sekarang? aku rasa macam aku da menginjak ke alam remaja yang sebenar. eh, macam menginjak ke alam dewasa je. weLL, aku kan matured. *sila jangan muntah k*


fine fine. da muntah. gi maen jejauhh

ok. da terbabas menaip.

*kembali yang asal*

dulu masa mula mula aku apply UPU, aku minta semua uitm. 4 tangga teratas. pilihan ke 5, adalah usim. kompem kompem la dapat choice pilihan tertinggi kan. alhamdulillah dpt uitm. since masa tu aku tau kos belajar murah kebabeng. matrix? aku tolak ke tepi. well, sebab aku bajet dan da terbayang bayang aku pergi kuliah naik moto dari rumah. Best n syokkkkk. sebab tu pilih uitm. ( bajet dapat uitm puncak alammmm atau shah alam). sekali tercampak di ceruk hutan umpama perkampungan orang asli.

tapi aku tau. Allah pilih apa yang terbaik untuk kita. dan sekarang memang aku bersyukur sesangat apa yang aku sedang lalui. hemo hemo. sayangnya Allah kat aku.


dan untuk Fast Track, aku bercadang nak amek sebab dekat dengan rumah. bile dekat dengan rumah, bole selalu balik rumah. bila selalu bole balik rumah, bole la jumpa dan jaga mak kat rumah. *rasanya, macam mak je yang jaga aku walaupun aku da besauuuu* huehuehue. cuma, bole kurangkan probabiliti kerisauan mak aku. asal aku nak balik je, risau. " hati hati kak. balik sensorang tu. mak tak percaya langsung ". oh agak tsentapp.

mak, walaupun lela ni kaki jalan, tp tak pena melencong. ok?
tapi tak pe. lela tau sebab mak sayang sangat kat lela yang terlalu comeLLL ni. -______- haha.


mak, ayah. sayang sesangat. lela slalu baca cerita yang ada anaknya tu, bila berjaya slaluuu lupa mak bapak. berlagak tak tentu arahh. mak ayah jangan risau. InsyaALLAH, i'm yours forever. *ayat poyo* wahai suami ku maher zain, jangan anda plak yg tsentapp lepas ni :) muahaha

Ya ALLah. thanx for letting me be a daughter for them. thanx for giving them as parents. Alhamdulillah.

ooo. abang? adik? adik? 3 hero malaya tu sentiasa menjadi pakweku bila bila. -maher zain, jgn risauu. status anda sebagai suami saya tak kan tgugat k-


awak jangan risau k. saya pandai bwk diri.


sayang keluarga saya. sayang kekawan saya. sayang semuanya.

errrr. gila ke hape aku taip mcm ni? oo. mood nak raya tetibe muncuL ke? oh tidak . tu semua sebab mata tetibe ngantuk. memangla aDA kaitan (gak).


p/s : 27 hb ogos ni nak jumpa kawan kawan lama. iftar sesama kat KBU rumah sewa shahed. muahaha. rumah sewa? eh, kolej dia la. nanti masak sesama k. aku akan prepare cili kcik dr rumah. hahaah







pisang lambat berbuah

There was an error in this gadget

Follow by Email