Wednesday, 29 June 2011

istikharah cinta

Lately ni. aku layan lagu daripada indon. Best-best.
hape?
Best woo.

banyak. tapi satu je yang aku berminat nak letak kat sini. ^ ^














Bersaksi cinta diatas cinta
Dalam alunan tasbih ku ini
Menerka hati yang tersembunyi
Berteman dimalam sunyi penuh do'a

Sebut nama Mu terukir merdu
Tertulis dalam sajadah cinta
Tetapkan pilihan sebagai teman
Kekal abadi hingga akhir zaman

Istikharah cinta memanggilku
Memohon petunjukmu
satu nama teman setia
Naluriku berkata

Dipenantian luahan rasa
Teguh satu pilihan
Pemenuh separuh nafasku
Dalam mahabbah rindu

diistikharah cinta..

Album : Istikharah Cinta
Munsyid : Sigma
http://liriknasyid.com


see. Kalau susah, minta je kat Allah kita nak apa. kalau kita blurr eh, kalau kita tak tahu mana satu pilihan terbaik, buatlah istikharah sebagai jalan penyelesaian yang terbaik.

istikharah dlm mencari pasangan hidup. ye. tu mesti.

tapi, akhir-akhir ni aku sentiasa ragu-ragu mengenai calon suami   kos yang aku ambil sekarang.

eh, maksud aku, aku ragu-ragu sama ada nak ambil Fast track atau tak. Moga jalan terbaik yang akan aku ambil nanti agar tak menyesal dikemudian hari. wowo.

kalau saya buat istikharah, awak pun kena buat istikaharah. kalau awak dpt petunjuk sayalah orangnya, tak payahla saya nak buat istikharah dah. saya buat sujud syukur tros. HAHA. sila abaikan. *__*


setelah berfikir (tanpa buat istikharah), aku pun da ade logo link untuk blog aku. HAHA. serius. tetibe nak buat.



ye, aku tau. buruk. Jadi, tengok je. jangan cakap pape. o__0


maher zain da keluarkan lagu terbaru dia. tajuk - I BELIEVE -
husband aku tu nyanyi dengan irfan makki.
lagu dia BEST woo. tak tipu punya. 
meaningfuL!
dalam lagu tu, suami aku ade pakai baju wna hijau . 
dan pemakaiannya sempoi. nampak hensem sangat.
kih kih. aku dengar tros download lagu tu. ok. 
tapi bak kata mak aku : jangan 24 jam sumbat telinga dengan lagu walaupun lagu tu lagu baik-baik. *sebab mak aku tak nak aku jadi pekak. lgpun mmg betul, nanti telinga (pendengaran) cepat rosak.  (^^)v dan ade maksud yg lain gak. ngeh ngeh.













Friday, 17 June 2011

easy to speak with HIM





kadang-kadang, tak semua perkara kita boleh share dengan kawan-kawan atau ibu bapa.

kadang-kadang , kita juga tak perlukan bantuan dari mereka.

TAPI. .

almost time, kita memerlukan DIA. 

DIA yang MAHA ESA, maha pemurah , maha penyayang. .

DIA adalah sebaik-baik tempat mengadu. Dalam kesenangan dan kesusahan, kepada-NYAlah tempat untuk kita kembali.





p/s: thanx to aween. ni cilok dr hang. sebab bg kesan yang besar kepada si pembaca.


Tuesday, 7 June 2011

FaceBook. NOW.

ok. sekarang facebook aku macam orang gila. serius.

jangan salah faham kepada sesiapa yg menjadi kawan aku kat FB.

tu sebab HACKER yg telah bgabung bsama-sama kawan-kawan diorang.

Jadi, aku tak dapat buat pape. dan aku hanya follow rentak. tq!

laila masih laila yg dulu.

the true friends and always on going with me will understand evrything happens.

orait.

TQ!

pliz don misjudge.

-SERIUS-

today 8 JUN 2011. the war games on facebook start.

simple words describe evrything i want to tell. TRUTHFULLY.

Saturday, 4 June 2011

cuti masih menghantui.

asalamualaikum.

hai.

apa khabar blog?

walaupun da seminggu dok U selepas habis cuti sem, aku rasa . . . aku masih lg bcuti.

tak de semangat nk blaja. tak de MOOD nk buat homwork. tak de masa hati nk siapkan assignment.

mintak maapp kt diri sendiri sbb diri ini telah btindak kejam.

seminggu blalu macam keling teruk je.

LAILA SYAHIDAH! please wake up from your happy cuti-cuti malaysia. focus on your study and your boyfriend  life. eh?

orang cakap, kt rumah sendiri diorang banyak TiDO. kt U diorg kurang tido. well, study gila-gila nk dpt dekan. MEstila kurg tido. eh? eh?

aku plak tbalik. kt rumah aku kurang tido. bgun2 da kne bebel dgar nasihat dr mak. buat tu buat ni.
bile da sampai U, mulalah mata aku nk bmanja-manja. mintak tido je. nak usha tengok budak-budak hensem muka junior pn tak sempat.


dan.. aku rasa calcium byk da hilang dr badan. sampai U ni je, kaki aku cpt lenguh. padahal kt rumah selalu main kejar-kejar. well, hyper active. tp skrg..? hampeh active.


*tapi mata aku dpt btahan kalau tgok movie. nasib baik tak pyh byr bil letrik. thanx pihak U.

dan, aku main pingpong kebelakangan ni macam teruk. eh, memang teruk sebenarnya.


Laila Syahidah telah hilang. aku perlu mencari diri sendiri dgn cepat.


doakan aku jumpa semula diri aku yg tgah mghilang ni.


for myself. pliz return back soon. enlighten me. cheer and colour my life. wake up from your dream.


don ever never ever never stolen laila from me (laila s).



MOTIVASI untuk DIRI SENDIRI kadang kala LEBIH BERKESAN drpd terima motivasi dr orang lain.

 believe me. (^^)v

pisang lambat berbuah

There was an error in this gadget

Follow by Email