Tuesday, 24 May 2011

Love the one who loves you.

Love the one who loves you.

Kawan aku pernah tanya tentang pendapat aku.

jadi, entry ni khas untuk dia.

“ Lela, tadi mak ‘Now ra eleh na’ ade cakap.. terimalah seseorang yang sayang pada kita. Apa pendapat ko tentang ni? Ko setuju ke? “

Pandai betul kawan aku ni tanya kat aku. Ingat hape? Aku pakar cinta? No way.
Bercinta pun tak pernah. =.=” .


SAYANGI SESEORANG YANG SAYANG PADA KITA.

Well, aku rasa ayat ni lebih sesuai ditujukan untuk orang dah desperate, kecewa dalam percintaan. Since dia fed-up da putus cinta lebih 28x, dia akan setuju untuk quotes ini.

Eh,  kenapa kita nak paksa diri kita untuk seseorang yang kita tak sayang..? sekalipun orang tu sayang kat kita? (eh, mungkin perkataan sayang tu perlu ditukar kepada ayat..CINTA) eww  ~ HAHA. Lawak + geli.

Korang bayangkan dalam REAL LIFE :

Lelaki yang sayang kat korang tu adalah Aaron Aziz ( bayangkan jela dia tu blum kahwin dan merupakan kawan korang ).
Dan korang pula masa tu baru putus tunang ..err atau baru putus cinta.

Dan tetiba si Aaron Aziz yg hensem nak mampuih ni pergi lamar korang.

Dan hati korang memujuk “ terima jela. Lagipun, kita kena terima dan sayang kt seseorang yg sayang kat kita .“

Masa tu korang akan rasa quotes tu teramatlah betul. Well~ Aaron Azizi Aziz (opss) , sape yg tak nak kan..?

Tapi waktu korang terima dia pun, korang jelas sekali bukan terima sebab korang mempunyai perasaan kat dia. Cuma..well, desperate kan masa tu. Jd terima jela + apeearance dia PERFECT. HAHA

Tapi, bayangkan lelaki tu buka Aaron Aziz, tapi orang ni:






Dia datang rumah korang dan cakap dia sayang kt korang.. da lama dia sayang. Da lama dia perhati korang. (mungkin kalau nak sedap ayat, dia cakap dah 25 tahun dia tunggu korang. That means, since you all lahir ). And..no incomes. Wakaka!

Korang nak terima ke? Masa tu korang akan rasa quotes ni tak bole diterima pakai.


Aku rasa, kalau kita terima seseorang yang sayang pada kita ( dan kita TAK DE perasaan kat dia ) mungkin hanya membuat diri kita rasa SELAMAT.  Well, maksud aku, tak de penceraian (maybe) dan diberi nafkah yang cukup. Atau dalam ayat couple = tak putus. Eh?

Tapi kalau kita terima seseorang yang sayang pada kita dan kita pun memang sayang kt orang tu ( dat means saling menyayangi ) pasti membuat kita BAHAGIA DAN SELAMAT. (dapat dua-dua tu)


Btw, Jodoh semua  DIA dah aturkan. Jadi, tak perlulah sibuk2 ko nak try couple ngan semua orang. Semua yg ko jumpa, ko nak sapu. Eh. Eh. Buang masa.

Cintailah YANG MAHA ESA dulu. Kalau dgn DIA pun kita fail untuk jatuh cinta dan gagal tunjukkan bukti yang kita cinta pada-NYA, kirim salam jela pd cinta dunia
Tak kan bertahan beb. (eh, tkeluar bahasa jantan plak).

Dan jgn demands sgt. Jangan banyak songeh dlm mncari pasangan hidup. Mcm tu sampai tua tak kan dapat makan sedap2. Well, biasanya kan pengantin dapat makan sedap2 pd hari pkahwinan.HAHA. 

Putera idaman tak wujud. 

Puteri kayangan tu fantasi je.

 Yang ada hanyalah insan-insan yg srba kekurangan dan memerlukan sesorang untuk saling melengkapi.

P/s: pada yg dah berkahwin, aku suggest quote ni untuk diorang. Pada yg dah berkahwin jela. Well, penceraian kan adalah pkara yg dibenci Allah.

P/s paling penting : kalau kahwin tu, ajak aku tau . eh, maksud aku.. sila jemput aku jd pengapit. HAHA. Aku nak tumpang sekaki makan makanan sedap2 kt meja pengantin. Kuang1000x! ( ^ ^ )

To my Invisible future husband :  Eh, ayah pasti akan test kamoo. Siapkan diri dgn ILMU yg banyak tau. Since lela ni terlalu LACK dlm banyak hal. Guide me. Jumpa dlm masa 5-6 tahun HAHA. *memandai je*


KESIMPULAN : Quotes ni hanya boleh pakai masa desperate. tak pun, bg mereka yg dah kahwin. (^^) Selagi ada masa, try to get someone that you loves. eh eh. haha. 


LOVE TO JIHAD. LOVE TO BE THE BEST A'BID. LOVE TO BE THE BEST WIFE (future) . LOVE TO BE THE BEST STUDENT. LOVE TO BE THE BEST DAUGHTER. LOVE TO BE THE BEST FRIEND. LOVE TO BE THE BEST SISTER.


we always forget to put the first love to THE CREATER.
MOST ALMIGHTY.







4 comments:

fUzAhEeChUl~ said...

huhuhu aku pun kadang2 x caya ayat ni~~ tapi bagi aku perempuan, ayat ni bleh pakai, sbb pompuan hati dia mudah lembut~ tpi nk gune utk laki, confirl x boleh~~~~
tpi ko rase kalo org yg kite suke tu takkan pernah suke kite, mcm ne???

Lela S said...

haha. cari yg lain. utk lelaki, yep. mmg x bole guna since diorg sentiasa fikir wanita kt dunia nh ramai. HAHA.

-Gee- said...

Aaron Azizi..?? mengong btl la gmok nih..! =.=!

Lela S said...

sepet, nama sepet azizi ke...?OOooOO baru tw. selamat kenal-kenal. btw, aaron aziz mata BEsaU~ *gelak evil*

pisang lambat berbuah

There was an error in this gadget

Follow by Email