Sunday, 24 April 2011

cluster schools


LIST OF 30 SCHOOLS OF EXCELLENCE CLUSTER declared by KPPM AT 22 April 2011


categories of secondary schools

1. SM TEKNIK JOHOR BAHRU
2. SBP INTEGRASI GOPENG, PERAK
3. SM SAINS SABAH
4. SBP INTEGRASI SABAK BERNAM, SELANGOR
5. SMAP LABU, NEGERI SEMBILAN
6. SM SAINS JOHOR, KLUANG
7. SM SAINS TUANKU JAAFAR, N.SEMBILAN
8. SBP INTEGRASI JEMPOL
9. SMK CONVENT GREEN LANE, PULAU PINANG
10. SMJK KEAT HWA, KEDAH
11. SEKOLAH AGAMA MENENGAH BESTARI, SELANGOR
12. SM ISMAIL PETRA, KELANTAN
13. SMK DATO’ PENGGAWA BARAT, JOHOR
14. SMK SERI PEKAN, PAHANG
15. SMK SERI KUANTAN, PAHANG
16. SMK SERI BINTANG UTARA, KUALA LUMPUR
17. SMK AGAMA LATI, KELANTAN
18. SMK CONVENT, TAIPING
19. SMK INFANT JESUS COVENT, MELAKA

primary category :

1. SK AGAMA MIRI
2. SK SERI AMPANG, PERAK
3. SK SERI WAKAF BARU, KELANTAN
4. SK PAYA RUMPUT, MELAKA
5. SK ST ANNE, LABUAN
6. SK TAMAN MEGAH, SELANGOR
7. SK TENGKU MAHMUD, TRENGGANU
8. SJKC JALAN DAVIDSON, KUALA LUMPUR
9. SJKT LADANG PAMOL, JOHOR
10. SK PERANCANGAN RANAU, SABAH
11. SK MANTOB, SABAH

CLICK ' sini ' HAHA.





Congrates to SaMBEST! to our junior, hepi2 la korang.... but do not forget, it's all due to us (seniors) who have worked tirelessly to raise the popularity . hehe . Hope you all can keep in terms of academic achievement and personality.

*ade galeri baru di bina kt taman anggur ke?teringin nk tengok...HAHA. sumpah kelakar dengar... peace! ^^ bulan 5 ni nk g skula nk amek sijil spm. ok. aku nk geledah sambest ape je da brubah..hihi. rindu nk main kt padang sambest...main futsal, bola tampar, bola jaring..HAMPEH la kan aku nk main semua tu kt UiTM pilah ni...BANYAK 'gak' SPACE kt padang tuh..oh. ewww~



Friday, 22 April 2011

=(

very sad.



tremendously sad.....




just thought want to go home now but the struggle has not ended. GOD,please  give strength to me confronted all the tests.


only You who'll understand my feelings...




a LETTER FOR LAILA SYAHIDAH from lela s:




pliz keep your face in SMILE :)


-i hope i can do it


ceh,ko ingat aku tak tabah? aku kuat la wei...
# so, BUKTIKAN!
# damn OK!







Sunday, 17 April 2011

TIPS-TIPS elak hilang markah dgn sia2..dlm CALCULUS

HAHA. Sila baca...
(khas ntk diri sndiri n sape2 yg terasa)...

1) Jangan salah salin soalan kt kertas jawapan..



ini soalan sebenar....

ini soalan yg disalin kt kertas jawapan...see... 
SAYANG SUNGGUH LA kn kalau CARELESS mcm ni :( 
jawapan sampai bawah bole effect!

2) Jangan malas nak kira... 


jangan nk cpt siap je...walaupun masa da suntuk..

3) Jangan salah kira benda BASIC... kanak2 tadika pun bole jawab la!

adehhh =,=" rugi.. kalau lukis graph tu kompem la salah.


itu jela. yg lain mcm kalkulator tu tetibe mati masa tgah jawab exam ke...atau tetibe lupa formula ke...tu masih bole dimaafkan..HAHA. 

Friday, 15 April 2011

(^^)

entri in JAWA.

endas ku wes arek mumet...

akeh banget seng arek pak di bace...

tp kuwi orak papo banget.. kenak yakin karo diri sndiri... dewek-dewek-an....

boca2 lain kabe neh rajen2..aku kenak melu dorang..

orak keno ketinggalan...

yep!

ono sorg teman aku kiye,boca lanang.... hebat! de'e cito kepriye de'e blaja. aku krungu wae, aku jd wedik... yep. WEDIK. arek ngerti knopo?

sbb de'e boco ne bengi2... lpas tu gawe nota dewek...orak delok meneng nang nota seng asal... lpas tu de'e akan cek meneng nota seng digawe kuwi...

kalau ono seng orak bener...de'e akan gawe meneng...OOOOOooo... sekak awal2..

HeBAT2x...

kAGUM~

WOW!

aku arek jd kayo de'e..tp kuwi payah...

karep pe la...yg penting,aku kenak STRUGGLE arek atasi de'e...then... we can be DEAN LIST together..hemo3....

PAIN,ZAZU,AZYAN... yok blaja bareng2...yeah!



p/s: mood RINDU kt family... sangat2x...









Wednesday, 13 April 2011

penat,tp da tpaksa..

mggu ini sgt penat + letih + lelah + bla..bla..

+ pening + lalat + kerengga...bla bla bla.

banyak test,quiz, lab repot n assignment...ah, standard la tu.. life as student mmg busy..yeah! busy2 pn, online 24 jam.   jangan lupa pada tanggungjawab ... ye! tanggungjawab pd diri sendiri... keluarga... kawan... rakyat bawahan... n paling penting, tanggungjawab kita sebagai HAMBA di muka bumi ini.. ^^

ye...bak kata seseorang tu..

"dalam kehidupan,xde istilah rehat. melainkan bile kita mati"

 ok. jd,jgn tension2 kpd sesiapa yg rasa life dia chaotic or busy damnmuch .


tu semua perkara biasa... cewwah... doa la byk2 pd-NYA..mnta dilapangkan dada n dipermudahkan urusan. InsyaALLAH..your life will be better dgn mnyandarkan harapan kepada-NYA..+ usaha. ^^

how about mylife now?
semalam test,hari ni test, esok pn ade test test.(dua lg tu..) + 3repot nk kne submit esok. well, kitorg buat experiment 3skali dm sehari hari tu..al maklumla..nk kejar masa. so, ape tindakan saya?

biarkan homwok tu tbengkalai n tumpu pd test? 

mestila bukan.... homwork tu pn tggungjwb yg perlu disiapkan...hehe.
cuma..usaha ntk siapkan semua tu.

selalu ckp kt diri sendiri.."saya boleh!" *saje pujuk diri sendiri..* adehhh = ="

kepada yg slalu tanya mcm mne saya blaja.....errr....saya pn xtw mcm mne saya blaja. HAHA. kalau cite nnt, x caye lak. cuma ahli2 rumah saya je yg memahami mcm mne saya blaja n buat revision....muahahaha!!

cik lappy dpn mata + cite (hindustan atau korea).. buku pn dpn mata..
pen + highlight + pensel kt tgn...
kadang2 pasang lagu ..errr...rahsia.
bantal peluk kt riba (bile2 masa rasa penat,bole peluk) selalunya ttido lpas tu... ^^
lpas ttdo, bgun balik. kalau rasa tlajak masa tido, tawakal je.muahahah!

jd,jgn tiru aksi saya blaja k.. hanya org ttntu je bole buat.

kalaula saya blaja dgn serius...,keadaan sunyi sepi... kompem lpas tu buku tu yg baca saya... zzzZZZzzz~

ok.tu je.gud luck kpd sume org...sume org yg lela sayang...selamat bjaya...! HAHA.

moga kita bjaya sama2..^^

dunia...

       n

akhirat... (^^)





tak terasa...tak terasa...




Thursday, 7 April 2011

tkelu~

mak..esok nk kne g kem SECARA TIBA-TIBA..oh..


batal my JAHAT punye aktiviti...


terus terang..bajet nk skip aktiviti 5s sabtu ni..
kaki ku da xsabar nk jejak selangor ngeri tcinta..weeeee~
 da rancang n plan dgn teliti lg mcm mne nk elak dr tkantoi..skali......


.uuwwwaaaaaaa~ :(  


 kitorg kne g kem esok smpai ahad kt AYER KEROH..(spatutnya pahang..) mmg halal la skip aktiviti 5S tu..grrrr~


aduih..labrepot+assignment + quiz+ test mggu dpn sgguh blambak...risaunye saya......


kawan rumah ade tanya tadi.. "lela,ko  rasa sem ni bole dekan lg x?"


lela pn jwb.."err..xpastila.carry marks xde la byk sgt*mcmla ak da tw carry marks ak bape*yeikkss..poyo. da la study week tu pendek!study DAY sepatutnya.."


p2,cover lg..."xpela..kita study bkn sbb nk dekan semata2..yg penting ilmu. "


haha..ayat tu saja je nk tenteramkan hati kawan lela n lela sendiri.. hmm..yg penting, USAHA n TAWAKAL.. kalau da berusaha, yg lain hanya bserah kt ALLAH je..kalau DIA nk bg kita keputusan yg baik,DIA pasti akan bg..n begitulah sebaliknya... yg penting,kita usaha! (ye..ayat nh lbih ditujukan ntk diri sendiri) hemo3..


jd,lepas nh kne wt jadual ntk pastikan keSMOOTHan waktu study...n juga waktu makan


btw, BANGGA nak bg tw..LELA da jd ANAK Uitm pilah sejati...weeee~ td siang reakrasi..(kitorg) g redah hutan tu kt blkg admin...tinggi hutan tu...jauh...bahaya....hoho. aroud 3km meredah(bak kata cik muhaD***N) . tup3, jln kua kt tangki air...lela jd org dpn skali..weee~ *bangga giler pdhl xeffect papepn..*   ramai yg kakinye kne lintah..lg2 dak pompan..siap ade yg nangis..ehem.haha.. kesian dia...abeh drh disedut oleh lintah. HALAL jela bg lintah tu makan...


lpas tu,kitorg g main   kne masuk tasik n rendamkan diri sampai nmpak kepala je..hehe..BEST (gak).


ok selamat berjaya kpd semua yg nk exam...jgn putus asa selagi perjuangan blum berakhir..! for my dedicated friends PAIN,ZAZU,AZYAN... jom semangat blaja!yeah...! dan kepada kawan2 baru saya :gee, kak fei, kak ain, kak yati..BEST OF LUCK too.. ^^


p/s: x tepon mak lg cakap x jd nk balik esok...errr..n xckp pn lg nk kne g kem sampai ahad ni..x sanggup nk bgtw.mesti mak sedih sbb anak pompannye yg comel ni xjd jenguk dia..da dkt sebulan lebih.. xjadi nk tapau n habiskan makanan n coklat yg ayah bwak dr taiwan.ceh.




ye...HARD!

then.....


saya mmg TAK TERASA..TAK TERASA..



Monday, 4 April 2011

Hepi..^^

x nk cakap pape..cuma nk tunjuk gamba..ahaha..

ermm..bkn nk blagak..cuma nk kongsi kegembiraan..Weee~

kalau blagak atau riak x baik. jd kne betulkan niat jap..OK. ^^



dapat botol air baru..best2x..org belikan.ehem.
kamu ade dpt?xde kan? kirim je kot




mmg secocok la dgn baju ku yg kebanyakannye warna hijau.. :)


tapi senanye bukan tu yg  ingin ditunjukkan..

tapi..


INI :

wee..~ banyak x? banyak banyak banyak kan??

kalau next sem aku xdpt dok kolej..hmm mmg aku nk wt demonstrasi besar2n la kan..

aku rse ,msti akan ramai JOIN aku..hua3..

*keadilan perlu dituntut*


see..FIRST time aku lekat gamba aku..

last sem tak letak pun..

borang kesihatan,borang sukan n pape borang la masa aku mula2 masuk U ni,mne de aku tampal..

TAK ade tau.

ingat senang nk kumpul semua nh? penat tau..x cukup tido.. tak cukup tido 6jam sehari
 +assign ment..
+test..
+quiz..

tu blom masalah dgn boypren  kawan lg nk fikir..ehem.

p/s:gambar tak jelas gara2 enset da nk rosak. perlu ke aku pajak gadai nset tu?





Saturday, 2 April 2011

saya dah jatuh hati ^^



^^     emm..mm..hmmm..*MALU*


:)  xpe2..kalau awak malu,xpayah tulis kt BLOG nh yea..


^^    BAIK!


:)      simpan dalam hati je ye..LUAH kt ALLAH..sesungguhnya Allah yg berikan rasa sayang tu dalam hati awak..


^^    OK!


:)      kalau la dia ADAM yg awak cari2 selama ini,pohonlah agar awak dijodohkan dgn dia..


^^     YE!


:)      tapi..kalau awak tidak dijodohkan dia..jgn pula awak mnyalahkan takdir..mungkin ada yg lebih baik dr dia telah diciptakan ntk awak..


^^     *******~


:)      awak kena yakin dgn segala yg ALLAH rancang..kan perancangan ALLAH adalah sebaik2  perancangan....


^^     hmmm...


:)       awak kalau suka kt DIA,pastikan awak semai kasih sayang tu semua kerana Allah..sayanglah dia  kerana agamanya..bkn kerana paras rupa,mahupun harta atau keturunan..


^^      TAHU!OK!


:)       awak..awak tak perlulah nak memikirkan org yg awak sayang tu setiap masa..kalau betullah DIA  sayang kt awak,pasti dia akan datang melamar ntk awak menjadi HAWA dan sempurnakan tulang rusuk kiri dia yg hilang..


^^     *errr*


:)       awak..awak jgn lupa jaga batas pgaulan awak tau..saya tahu,ni masing2 susah nk buat.tp saya harap awak bole jge batas pgaulan awak..saya sayang awak sbgai sahabat saya..tu saya ckp mcm ni...


^^     INSYAALLAH!..tp mcm mana tu?


:)       awak jgnla nk keluar bdating tanpa teman..ermm..takot ade org ke-3..SYAITAN..


^^      hihi...


:)       bukan tu je..byk lagi...errmm...yg penting,awak kne jual mahal tw.


^^      errrr...kenapa?


:)        sebab kita wanita jgn tunjuk sgt yg kita mudah cair dgn kaum ADAM..kita perlu ade prinsip.NO COUPLE before married..but COUPLE after married..COMEL kan?hemo3...


^^      oooOOOooo...


:)       awak nk tw knape saya ckp couple tu haram?


^^       KENAPA?*very very very curious~


:)       mcm ni...err..tetibe air liur saya kering.jap ek.saya nk g minum...


^^      heheee..ok!




:)      ok..sambung... sebab couple tu umpama mndekatkan diri kpd zina...zina kecil-kecilan.. zina  mata, zina hati n lain2..


^^      oooOOoo*baru sedar*


:)       jadi....


^^      ye.........


:)       cuma nak cakap,moga awak mnjadi wanita muslimah yg mampu mbantu para "jejaka"..


^^      err..mcm mne tu?*rasa mcm bengong plak*


:)       bantu dorg agar dorg x leka dgn cinta dunia...utamakan cinta kpd ILAHI.. bukan tolg  mghancurkan hidup jejaka2...*ayat mbela lelaki jap* macam ...emm..awak GOOGLE  jela..mesti banyak...antara.. 1.


^^      ooOOOooo...


:)       ehem.saya da ngantuk la awak...


^^       OK2..silalah tidur..time kaciiihh..^^


:)       insyaallah,hari lain kalau awak ade masalah lg,awak carilah saya.insyaallah saya akan tolong semampu yg mungkin..heheh


*DIALOG antara Laila syahidah [  ^^  ] & kembarnya..laila syahida [  :) ].hemo3...

jd laila syahidah,awak silalah utamakan apa yg patut..   ibadah.. study...  tidur..makan.. tggungjawab ngn family..ermmm..n tggungjwb ngn diri sendiri. awak perlu syg diri sendiri awak dulu..barulah awak akan fhm apakah erti cinta yg sebenarya thdp org lain..lg2 maher zain. ^^

p/s: saya tahu awak syg saya..sbb saya COMeL.ehem. tp kalau awak jumpa mak saya,...mak saya lg comel. jd,awak jgn tsilap nk mminang saya ble awak hantar rombongan ke rumah satu hari nnt...ye..saya tggu..*POYO* mak aku lg COMEL? hmm..naseb baek mak aku xpandai baca BLOG.

comel kan awak..awak kiri..saya kanan..HAHA.tp saya lg comel.hehe

awak..kita bdua pakai spek mata la..HAHA.*?*

*ini semua...err..

saya buat sbb...

errr..

adakah lahir dr isi hati saya?

-SECRET-

*HAHA*

cuma nk bgtw,saya suka buat blog sebagai peringatan ntk diri sy sendiri..^^
n sape2 la..  yg utama:diri sya..hehe.

saya tw saya pn x "betul" sangat..err..kadang2 gile2 sikit...tp saya...err... saya cuma nk jd lebih baik dr semalam.. *walaupun kdg2 semalam lg baik dr hari nh* HAHA.

cuma...apa aku merepek ckp nh. dah.

pisang lambat berbuah

There was an error in this gadget

Follow by Email